Bruløpet 2017

For 5. år på rad ble Bruløpet i Drammen arrangert i forbindelse med verdens dagen for psykisk helse. Med mottoet «Noe å glede seg over.» Fontenehuset Drammen står som en av medarrangørene sammen med Mental Helse Drammen og Tilrettelagt fritid i regi av Drammen kommune.

Ordfører Tore Opdal Hansen åpnet arrangementet på Union Scene. Og i år var hele 300 deltakere påmeldt! Men som ordføreren sa i sin tale: «Målet er ikke om å gjøre å bli størst mulig, men å gi hver enkelt gode opplevelser gjennom samvær, foredrag, musikk og mosjon.» Og det fikk vi.

Dagens foredragsholder Dag Otto Lauritzen fulgte opp med «Fokus & Vilje i motbakke»! I hans meget engasjerende og times lange foredrag var det noen kjernepunkter redaksjonen la seg på hjertet. Viljestyrke vårt største talent. Stor forskjell når du har fokus. Du må selv ha tro på at du kan nå målet. Viktig med delmål underveis. Sett pris på hjelperytterne. Alle trenger hjelperyttere! En hjelperytter kan være en som tar kontakt med en langtidssykemeldt og sår et lite frø som gjør at folk klarer å komme i gang.

Under selve løpet så vi eksempler på mestringsglede og selvskryt. For det skjer en positiv endring når mennesker roser seg selv. Så glem ikke det!

Etter løpet visesang ved Øivind Kristensen og dansbare rytmer av Bondi Band fra Asker. En liten gjeng fra oss slo oss løs og danset. Herlig!

Så til rosinen i pølsa; Afterrun-suppe på klubbhuset vårt! Hele 60 gjester nøt vår berømte tomatbaserte suppe med nachos. Som en avrunding på en fantastisk dag spilte Ricardo Sanchez vare varme latinamerikanske rytmer til kakene og kaffen. Og vi sang med på de spanske refrengene i pur glede og samhold.