Nyheter

Tur til klatreparken i Aronsløypa

Fredag 14. august 2017 var vi en fin gjeng på tur i klatreparken i Aronsløypa. De fleste av oss startet dagen på Fontenehuset før vi dro opp og møtte resten av gjengen ved skiheisen. Etter en kort gåtur kom vi til klatreparken og ble mottatt av kyndige instruktører som var veldig hjelpsomme. Der koste vi oss i flere timer med herlig vær i løyper med forskjellige vanskelighetsgrader slik at alle kunne få utfordinger på sitt nivå.  De fleste av oss avsluttet med en magekriblende tur på over 200 meter i den nederste og siste ziplinen.

Noen fra gjengen som hadde en super dag i klatreparken.

Mikkel i fri stil på den lange ziplinen hvor farten kommer opp i 60 kmt.

Er det en fugl, er det fly, eller er det Super-Langbein?  Nei!  Det er Tonje!

Terje i karakteristisk stil!

Tonje på skogstur.

Full konstentrasjon på Terje i den røde løypa.

Klatrerne følges med våkne blikk.

Klar for neste utfordring.

Rød løype er visst bare moro for enkelte.

Mikkel syns slett ikke dette er høyt.

En fin dag på jobben!

Audun henger i stroppen.

Moro hele veien.

Tunga rett i munnen nå Irina!

Her føler Mikkel seg virkelig hjemme.

Vi besøkte Genesis Club April 2016

Vi var tre stykker som dro til Genesis Clubhouse i Worcester, MA USA, 02.04.16. Dette er en del av vår sertifiseringsprosess for å bli ett internasjonalt anerkjent fontenehus.

12719502_689569614518969_946701959907835132_o

Vi reiste til Genesis Club for å delta på «two-week Comprehensive Clubhouse Training in the Clubhouse model». Her lagde vi en handlingsplan, med mål som gikk på arbeidesorientert dag, overgangsarbeid og samarbeid med styret.

Vi bodde i Chandler house sammen med to fra Fontenehuset Hønefoss, to fra Virginia Beach Club og to fra Kapitol Clubhouse Maine. Chandler house er gjestehuset til Genesis Club og har ti soverom og tre bad, to stuer og massevis av plass! Her lagde vi flere kvelder, felles middag og hadde mange spennende samtaler. Genesis Club valgte å kjøpe et gjestehus fremfor å innlosjer oss på hotell, for det å bo sammen er en del av treningen.12977126_689569774518953_3295410431179487947_o

I de 14 dagene vi var der var vi en del av Genesis Club og deres aktiviteter, samt at vi hadde diskusjoner rundt arbeidesorientert dag, Klubbhusmodellen, relasjoner, organisering av arbeidet, fontenehusets ulike arbeidsformer, utdanning og flere engasjerende temaer rundt det å drive fontenehuset. Vi ble plassert på ulike enheter og fikk kjenne litt på følelsen av å være ny på ett klubbhus og hvor utfordrende det kan være. Det fine med at vi ble plassert på ulike enheter er at vi fikk mange forskjellige erfaringer med oss hjem.

På lørdagen dro vi på guidet tur til Boston, der var vi «årntli turister» og tok guidet båt og busstur. Vi benyttet anledningen til å spise en deilig lunsj på puben Cheers, kjent fra TV-serien med samme navn. Etterpå ble det tid til litt shopping før vi reiste tilbake Worcester.

Søndagen deltok vi på Lt. James «Jay» Lyons 16th annual 5km minneløp, hvor vi gikk i samlet gruppe før vi hadde en hyggelig avslutning med mat & drikke. Kvelden ble avsluttet med gode kaker og bursdagsfeiring.

Uken etter var tettpakket med arbeid på Genesis Club, omvisning på ulike overgangsarbeidsplasser samt mye spennende foredrag og diskusjoner.

Onsdagen gikk alle fra Chandler House og noen fra Genesis gikk ut og spiste på en lokal restaurant kalt Boyton, der vi hadde en super fin kveld sammen. Torsdagen fikk vi besøk på Chandler House, hvor Genesis hadde organisert en flott avslutningsmiddag til oss, det ble en sen kveld med masse prat og moro. Fredagen var en kort dag på Genesis Club, vi kom tilbake på Chandler House, pakket kofferter og ryddet oss ut av huset, klare for å reise hjem full av nye og inspirerende erfaringer og inntrykk.

 

 

Det var en helt en utrolig flott gjeng fra Genesis Club og Chandler House som gjorde dette til en fantastisk opplevelse.13015146_692355510907046_7579138863362054784_n

Deltakelse på Bruløpet 2015

I anledning Verdensdagen for psykisk helse deltok Fontenehuset på Bruløpet i Drammen 7. oktober.

 

Irina og Ole på scenen
Irina og Ole holdt et flott innlegg på Union Scene under åpningen av Bruløpet.

 

 

 

Kjøkkenladies
Katrine og Kathinka serverer sultne gjester etter vel gjennomført løp!
Bandet
Askerbandet Bits underholdt på Fontenehuset etter maten!

 

 

Sprek gjeng
En sprek og blid gjeng etter vel gjennomført Bruløp!!

Så var dagen endelig her! Blide og morgenfriske gjorde medlemmer og medarbeidere seg klare for Bruløpet – en dag vi hadde gledet oss til lenge. Vi rigget en fin stand, fortalte om Fontenehuset og delte ut flyers. Daglig leder Irina Greni og Ole (medlem) holdt flott appell fra scenen under åpningen av Bruløpet der blant annet alle deltakere ble invitert til «After-run» hos oss på Fontenehuset etter avsluttet løp. Mens de fleste fikk opp pulsen rundt elva i Drammen, holdt kjøkkenpersonalet roen på Fontenehuset mens de laget i stand en kjempegryte med hjemmeslaget tomatsuppe.

Spente vendte vi tilbake til Fontenehuset etter målgang, mon tro hvor mange som ville komme til suppe og kaffekos hos oss…  Plutselig braket det løs og de kom en etter en. Vi talte omkring 70 gjester!!! I samarbeid med MUNO (Musikkundervisning i Norge) kom Asker bandet Bits og underholdt oss og alle gjestene under middagen.

Så alt i alt – en flott markering av en Verdensdagen for psykisk helse og en fantastisk dag med besøksrekord hos oss på Fonenehuset! Vi gleder oss allerede til neste år :)

 

Besøk av Fontenehuset i Oslo

fontenehuset1
I møte deltok fra Drammen: Irina (Daglig leder), Maria (Nestleder), Bjarne (medlem) og Ole (medlem). Fra Oslo deltok: Eva (Daglig leder), Johan (medlem) og Claire (medlem).

Onsdag 4. februar fikk vi besøk av Fontenehuset i Oslo. Etter at vi i Drammen flyttet inn i nye lokaler høsten 2014 har vi jobbet mye med å lage gode Fontenehusstrukturer og er glade for at Fontenehuset i Oslo nå ønsker å være et Fadderhus for oss her i Drammen.

På møtet delte vi erfaringer og fikk gode tips for videre utvikling av huset og forankring av Fontenehusmodellen for oss her i Drammen.

«Da vi kom inn til dere fikk vi en sånn skikkelig god Fontenehusfølelse!»
Johan (medlem fra Fontenehuset i Oslo)